Zuid-Koreaan pleegt 19 moorden

De Zuid-Koreaanse politie heeft deze week een 33-jarige man opgepakt die verdacht wordt van minstens negentien moorden. De politie heeft in de nabijheid van zijn huis al elf lichamen gevonden. De man heeft volgens de politie al bekend.

De man, Yoo Young-Chul, is geen onbekende van de politie, want hij is al veertien keer eerder veroordeeld, onder meer voor verkrachting en diefstal. In de zomer van het vorige jaar kwam hij echter vrij en sindsdien heeft hij al negentien dames om het leven gebracht.

Elf van de negentien slachtoffers waren masseuses en medewerksters van karaoke-bars. De man hakte de vrouwen na hun dood in stukken om ze te kunnen verbergen. Volgens de politie haatte Yoo rijke mensen en vrouwen. Daarnaast had hij blijkbaar een specifieke haat tegens masseuses. Zijn ex-vrouw, die ook masseuse was geweest, scheidde tijdens zijn gevangenschap van hem en trouwde een andere man.

Yoo verklaarde tegenover de politie dat hij het liefst zijn ex-vrouw wilde doden, maar dat hij dit niet deed omdat hij zijn 11-jarige zoon geen verdriet wilde doen. Daarom zocht hij naar andere slachtoffers en vermoordde hij een bejaard stel en een gezin van drie personen.