Man wil seks in ruil voor vermiste papegaai

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse vrouw is op 2 juni haar papegaai kwijtgeraakt. Vervolgens plaatste ze een advertentie in de krant en plakte ze overal affiches met foto's van de papegaai op. Ze dacht haar huisdier nooit meer te zien, tot iemand haar opbelde met de mededeling dat hij de vogel gevonden had. De man wilde echter wel geld zien voordat hij de vogel terugbracht.

De vrouw stelde vervolgens een bedrag voor, maar de beller vond dat bedrag te laag en hing op. Even later belde hij een derde keer op met de mededeling dat hij een oplossing gevonden had. De vrouw zou haar papegaai terugkrijgen mits ze met de beller naar bed zou gaan. Ze besloot dat toch maar niet te doen.

Woensdag werd de vermoedelijke beller opgepakt door de politie. Hij kan worden aangeklaagd voor ongewenste intimiteiten via de telefoon en het promoten van de prostitutie. Volgens een woordvoerder van de politie had de man de vermiste papegaai helemaal niet in zijn bezit. De eigenaresse geeft de moed echter niet op en hoopt dat ze haar geliefde huisdier ooit weer in armen kan sluiten.