Ruzie om NK Bommetje

Een onbekende submitter had ons het volgende te melden:

Een bom onder het komend NK Bommetje: Sportfondsen Nederland maakte gisteren bekend dat het kampioenschap op 11 augustus in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek zal plaatsvinden, maar de vrijwilligers van Zwembad Noord in Stadskanaal, de bedenkers van het evenement, weten van niets. Zij zijn dan ook woedend.

Het NK werd de afgelopen drie jaar door de vrijwilligers georganiseerd en zij zijn vastbesloten dat dit jaar weer te doen. Sportfondsen Nederland was toen het eerste kampioenschap plaatsvond echter de eigenaar van Zwembad Noord en claimt nu de rechten. Stadskanaal zou hooguit een wedstrijd 'hoogste plons' mogen organiseren.

Vrijwilliger Wobbe Hopman reageerde stomverbaasd op het bericht van Sportfondsen Nederland. "Daar klopt helemaal niets van. Onze advocaat voert overleg met Sportfondsen en dat loopt nog. Dit bericht is zo maar in de wereld geslingerd. Wij hebben het NK Bommetje bedacht en geven het niet zo maar op. Op 11 augustus gaan we het weer organiseren. In Stadskanaal." De betreffende advocaat was niet bereikbaar voor commentaar.