HMG gaat RTL Nederland heten

RTL NederlandDe Holland Media Groep (HMG) zal vanaf 2 augustus 'RTL Nederland' gaan heten. Hiermee wordt de eigenaar van RTL 4, RTL 5, Yorin, RTL FM en Yorin FM meer onderdeel van de Europese RTL Group. Deze is al moederbedrijf van de HMG. Daarbij wil de HMG met de nieuwe naam onderstrepen dat alle bedrijfsonderdelen eind oktober echt verenigd zijn in een gezamenlijke huisvesting op het Media Park in Hilversum.

RTL Group is eigenaar van 26 TV-stations en 24 radiostations in negen landen en daarmee het grootste televisie-, radio- en productiebedrijf in Europa. "RTL is een van de sterkste merknamen van de Europese mediaindustrie. Wat ligt er meer voor de hand om die naam hoog in het vaandel te zetten van een bedrijf dat de toekomst in wil als een eenduidige onderneming waarin geen muren bestaan tussen televisie en radio programma's, programma techniek, interactieve media en verkoop", zo zegt CEO Fons van Westerloo in een reactie.

De naam Holland Media Groep wordt al tien jaar gebruikt. Ook het logo is al zo lang in gebruik. Het nieuwe logo is in eigen huis gemaakt op de design afdeling van het bedrijf.