Verdachte bedreiging OM-medewerkers gearresteerd

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft op 8 juli een man uit Breda aangehouden op verdenking van het bedreigen van twee medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) in Breda. De man zou hen een poederbrief en dreigbrieven hebben gestuurd. Woordvoerder Martine Pilaar van het OM Breda heeft dit vandaag bekend gemaakt.

De dreigbrieven en de poederbrieven zijn in maart, april en mei binnengekomen bij het gerechtsgebouw in Breda. "Aangezien de poederbrief vroegtijdig werd onderschept was het niet nodig grootscheepse maatregelen te nemen", aldus Pilaar.

In november vorig jaar werd het hele gebouw hermetisch afgesloten na het vinden van een poederbrief. "De brief werd toen in een dermate laat stadium gevonden en was al op meerdere plekken geweest, daarom was het onvermijdelijk stappen te nemen." Of de verdachte iets met deze poederbrief te maken heeft is volgens de woordvoerder nog niet bekend. Het OM heeft de bedreigingen van het afgelopen voorjaar destijds niet naar buiten gebracht en neemt de zaak 'zeer serieus.'