Politie pakt oplichterspaar op

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie Friesland meldt dat zij een koppel heeft opgepakt wegens oplichting. Met de arrestatie van de 28-jarige man en de 25-jarige vrouw is een einde gekomen aan een serie oplichtingspraktijken in Friesland en Noord-Holland. De twee hebben diverse bedrijven voor tienduizenden euro's opgelicht. Het stel zonder vaste woon- of verblijfplaats boekte vakanties, liet verbouwingen uitvoeren en at bij restaurants zonder te betalen. Ook 'kochten' zij een auto.

Het duo liet een verbouwing aan een huis in Leeuwarden uitvoeren voor 20.000 euro. Zij vertelden de bouwondernemers dat ze de ouders van de vrouw, die op vakantie waren, wilden verrassen. Na het diner in restaurants in Drachten en Leeuwarden liet het stel geen geld, maar een visitekaartje van een uitgeverij achter. Een autobedrijf in Leeuwarden zag de verschuldigde 8000 euro nooit bijgeschreven.

Tot nu toe hebben zestien gedupeerden aangifte gedaan. De twee werden vrijdag aangehouden in Petten. Dat lukte omdat ze hun eigen naam gebruikten bij de oplichtingspraktijken.