Verscheidene kindermoorden in België

In België zijn de afgelopen week vijf personen aangehouden in verband met drie op zichzelf staande kindermoorden. In Destelbergen werd een 21-jarige vrouw opgepakt die ervan wordt verdacht haar pas geboren dochtertje te hebben gewurgd. In Mechelen werd een echtpaar gearresteerd wegens de dood van hun vier maanden oude baby en in Sint-Niklaas werden een vrouw en haar ex-vriend aangehouden na het overlijden van het drie jaar oude zoontje van de vrouw.

De 21-jarige studente geneeskunde zou vorige maand haar dochtertje na een verborgen zwangerschap meteen na de bevalling omgebracht hebben. De moord kwam aan het licht toen de moeder van de vrouw het kinderlijkje in de badkamer ontdekte. In verband met een opname in een psychiatrische inrichting kon de studente pas deze week worden aangehouden.

Het zoontje van het Mechelse echtpaar werd vorige week zaterdag met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar het overleed. Het vermoeden bestaat dat de ouders, een 32-jarige man en een 22-jarige vrouw, het kind grondig door elkaar hebben geschud. Hun dochtertje van zestien maanden oud is voorlopig elders ondergebracht.

Dagenlange verwaarlozing en mishandeling hebben ervoor gezorgd dat de peuter uit Sint-Niklaas overleed. De feiten kwamen aan het licht nadat de 26-jarige ex-vriend van de moeder van het kind de huisarts alarmeerde omdat het jongetje geen teken van leven meer gaf. Autopsie wees uit dat het ventje interne bloedingen vertoonde in de buik- en nierstreek, die zeer waarschijnlijk het gevolg waren van stompen.