SBS6 wil Nico niet vanwege seks-intimidatie

SBS6 ziet af van het plan om met Nico Zwinkels en Rob Verlinden, bekend van het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin, een nieuw programma te maken. Onlangs werd nog gemeld dat de twee naar SBS6 gingen om daar vanaf september iedere zaterdag een wekelijks lifestyle-programma te maken.

Volgens SBS6 is de aanleiding van het afketsen een publicatie in roddelblad Privé deze week. Daarin staat dat Zwinkels vrouwen seksueel zou intimideren: ''Worden Nico's handige handjes hem nu fataal'', zo kopt het blad.

SBS6 zegt de aantijgingen onderzocht te hebben. ''De uitkomsten waren van dien aard dat is besloten van de samenwerking af te zien'', aldus een woordvoerder. Omdat Rob Verlinden gekoppeld zit aan Zwinkels, valt voor hem ook het doek.

Het management van Zwinkels en Verlinden zegt dat er van de beschuldigingen ,,absoluut niets klopt''. Het bureau heeft al advocaten in de arm genomen. ''Laat de mensen die Nico anoniem beschuldigen eerst maar eens naar voren komen. Je kunt in Nederland toch niet zomaar iemand beschuldigen. We hebben ook geen idee wat SBS6 heeft onderzocht en wat daar uit is gekomen. Wij weten van niks'', aldus J. Dekker van het management.


Cover van de Privé