[update] Weer een liquidatie in Amsterdam

rbman, Don_Vito en Soushkin hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Amsterdam heeft vanmiddag omstreeks 13:00 een schietpartij plaatsgevonden waarbij een nog onbekende man gedood is. Een vrouw raakte zwaargewond en is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De beide personen bevonden zich in een blauwe auto toen ze werden beschoten.

De schietpartij vond plaats op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam-West. De schutter is samen met een tweede verdachte op een scooter gevlucht. Van de verdachten ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De vluchtscooter is later door de politie teruggevonden.

Ook over de toedracht van de schietpartij zijn nog geen mededelingen gedaan, maar gezien de omstandigheden bestaat het vermoeden dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit.

Update 17:45 uur

Het slachtoffer blijkt de 55-jarige Mounir Barsoum te zijn. De broer van Mounir Barsoum, Magdi, werd in maart 2002 in de Amsterdamse Bloedstraat geliquideerd. De broers runden samen coffeeshop annex café Bar Red Light aan de Oudezijds Achterburgwal. Magdi zou in de jaren tachtig met maffiabaas Klaas Bruinsma hebben samengewerkt. De golf van liquidaties die Amsterdam en omstreken al jaren in zijn greep houdt, komt waarschijnlijk voort uit een conflict tussen Joegoslavische en Nederlandse criminelen. De gebroeders Barsoum zouden bij het Joegoslavische kamp behoren.

De zwaargewonde vrouw is de 12-jarige dochter van Mounir Barsoum. Zij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Kort na de schietpartij zijn twee personen aangehouden die aan het signalement van de daders voldoen. Het is echter nog niet zeker of zij ook daadwerkelijk betrokken waren bij de schietpartij.