Tiener aangehouden voor dodelijke steekpartij

Niwa had ons via de nieuws-submit te melden:

In Cuijk heeft de politie een 16-jarige jongen aangehouden, omdat vermoed wordt dat de knaap betrokken is geweest bij een dodelijke steekpartij in het Brabantse Sint-Agatha. In mei 2004 kwam daarbij een 43-jarige campinghouder om het leven. Welke rol de jongen precies heeft gespeeld, moet nog blijken. Een woordvoerster van de politie heeft dit woensdag meegedeeld.

Vermoedelijk betrapte het slachtoffer twee inbrekers op heterdaad. Hierop stond een worsteling waarbij het slachtoffer werd doodgestoken. De politie beschikt over een DNA-profiel van de dader. Er is door de verdachte nog geen verklaring afgelegd.

De tiener is aangehouden in zijn ouderlijk huis. Daar werd tevens een huiszoeking verricht. Of dat iets heeft opgeleverd, wil de politie niet zeggen. Na de steekpartij werd door de politie onder meer een schoen en een petje gevonden, vermoedelijk van de dader.

Bij de inbraak werden diverse spullen waaronder een elektromotor en een skelter buitgemaakt. De politie is nog steeds op zoek naar deze spullen.