Ontvoering Heineken wordt verfilmd

Icoon Media nieuwsIdtV meldt dat de ontvoering van Heineken-baas Freddie Heineken in 1983 binnenkort verfilmd wordt. De bedoeling is dat de opnames voor de film beginnen in 2006 en dat de film eind 2006/begin 2007 uitkomt in de bioscopen. Volgens een voorlichter van IdtV-film, Brenda Mathijs, bevindt het project zich nog in een een 'heel prematuur stadium'.

De regie van het project is in handen van Maarten Treurniet, bekend van 'De Passievrucht'. Het script wordt geschreven door Kees van Beijnum. . "Het script voor de film wordt door Kees gebaseerd op krantenartikelen en boeken'', aldus de woordvoerster.

De mensen die destijds bij de ontvoering aanwezig waren, worden op geen enkele manier bij het filmproject betrokken. ''Het is hetzelfde principe als bij de film 'Van God Los,' die ge´nspireerd was op de Bende van Venlo'', aldus Mathijs.

Wie de hoofdrollen gaan spelen is nog niet bekend. Dit nieuws komt kort na de bekendmaking van een film, gebaseerd op het Spaanse wandeldrama van begin mei dit jaar. Ook de opnames hiervan moeten beginnen in 2006.