Tour de France: Uitslag tweede rit

Vandaag werd de tweede etappe van de Tour de France, van Charleroi naar Namen, verreden. In weer een massasprint was Robbie McEwen vandaag de andere hongerige sprinters te snel af.

Hoewel zowel start als finish in België lagen werden er vandaag de eerste kilometers op Frans grondgebied van dit jaar gereden. Vroeg in de etappe ging er zoals gebruikelijk een groepje weg. Jérôme Pineau (La Boulangère), Jakob Piil (CSC), Sebastian Lang (Gerolsteiner), Christophe Edaleine (Cofidis), Mark Scanlon (AG2R)en Christophe Mengin (fdjeux.com) slopen weg tot een voorsprong van vijf minuten.

De ploegen van de sprinters, Quick Step - Davitamon en Crédit Agricole konden dit niet toestaan en haalden het groepje op 40 kilometer voor de streep alweer terug. Voor Hushovd een gunstig vooruitzicht, want als hij bij de eerste drie zou eindigen zou hij de gele trui pakken.

Alle favorieten voor de sprint werden weer in de laatste kilometers door hun ploeggenoten naar voren gebracht. Het was een waar gevecht om in het wiel van Petacchi te komen zitten. McEwen viel iets terug, maar wist zich in de laatste bocht tussen een paar man door te manoeuvreren en kwam zo perfect te zitten voor de laatste lijn.

Hij won de sprint voor Kirsipuu en Hushovd. Met die derde plek pakte de Noor de gele trui. Hij moet morgen echter uitkijken dat hij hem dan al niet weer kwijtraakt aan McEwen.

Uitslag:
1. Robbie McEwen (Aus) 4.18.39
2. Thor Hushovd (Noo) z.t.
3. Jean-Patrick Nazon (Fra) z.t.
4. Danilo Hondo (Dui) z.t.
5. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
6. Jaan Kirsipuu (Est) z.t.
7. Erik Zabel (Dui) z.t.
8. Alessandro Petacchi (Ita) z.t.
9. Gerrit Glomser (Oos) z.t.
10. Mario Cipollini (Ita) z.t.
11. Peter Wrolich (Oos) z.t.
12. Tom Boonen (Bel) z.t.
13. Aart Vierhouten z.t.
14. Sylvain Calzati (Fra) z.t.
15. Baden Cooke (Aus) z.t.
16. Thomas Voeckler (Fra) z.t.
17. Franck Renier (Fra) z.t.
18. Martin Elmiger (Zwi) z.t.
19. Salvatore Commesso (Ita) z.t.
20. Laurent Brochard (Far) z.t.

Klassement:
1. Thor Hushovd (Noo) 9.05.42
2. Fabian Cancellara (Zwi) + 0.08
3. Robbie McEwen (Aus) + 0.17
43. Bram de Groot (Ned) + 0.40

Kijk voor meer Tour de France-nieuws op de FOK! WBmanager!