Euro 2004: Uitslag Portugal - Griekenland

Icon EK 2004 Portugal Vanavond werd in Lissabon de finale van het Europees Kampioenschap gespeeld. De Griekse spelers konden na de winst op Portugal de beker boven hun hoofd houden.

De eerste helft was niet bijster opwindend voor de onafhankelijke fan. Portugal probeerde druk naar voren te zetten, maar wist de Grieken niet echt onder druk te zetten. De Griekse verdedigers speelden de creatieve spelers van Portugal, Deco, Figo en Ronaldo, doelmatig uit de wedstrijd.

De verdedigende kunsten van Griekenland zorgden er echter niet voor dat ze rond het zestien meter bleven voetballen. Ze wisten lange periodes van Portugese druk te voorkomen en kwamen er regelmatig met goede aanvallen uit. Beide ploegen kregen in de eerste helft kleine kansjes, maar wisten niet te scoren.

In de tweede helft gingen de Grieken meer naar voren toe voetballen en het tempo van de wedstrijd schoot omhoog. Dat leverde meer ruimte op voor beide ploegen en ook de eerste corner voor de Grieken. Uit die corner wist Charisteas de 1-0 te scoren.

Portugal zette Griekenland steeds zwaarder onder druk. Griekenland probeerde er af en toe nog wel uit te komen, maar ze werden steeds meer teruggedrukt. Toch wisten de Griekse keeper Nikopolodis en zijn verdediging een tegendoelpunt te verkomen.

Enkele minuten voor het einde werd de wedstrijd nog opgeschrikt door een man die het veld op kwam rennen. Hij had een vlag van FC Barcelona bij zich en gooide deze naar de Portugese aanvoerder Luis Figo. Hierna rende hij keihard het doelnet in en werd hij afgevoerd.

Ook in de vijf minuten extra die er bijgeteld werden kwamen de Portugezen niet meer tot scoren. Het bleef 0-1. In heel Griekenland zal het deze avond en nacht feest zijn, terwijl het voor heel Portugal een trieste avond zal zijn. Met Griekenland heeft dit EK een winnaar die vooraf bijna niemand had durven voorspellen. Voor elke ingelegde euro bij de bookmakers in Engeland zullen die waaghalzen er 66 voor terugkrijgen.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!