Tennis: Uitslag herenfinale Wimbledon

WimbledonRoger Federer heeft voor de tweede keer op rij het gras toernooi van Wimbledon op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Zwitser deed dit door in vier sets Andy Roddick te verslaan. Het werd 4-6, 7-5, 7-6, 6-4. Het is de derde Grand Slam overwinning voor Federer.

De dertiende dag van Wimbledon kende wederom regenonderbrekingen, die ook in de finale een belangrijke rol speelde. Federer kwam namelijk moeilijk uit de startblokken en verloor de eerste set met 6-4. Ook in de tweede set was Roddick aanvankelijk de betere, maar na een korte regenbui kwam Federer als de beter terug het gras op en won de tweede set met 7-5.


Roger Federer

In de derde set waren er breaks voor beide spelers en opnieuw een regenonderbreking. Uiteindelijk moest een tie break uitkomst bieden. Hierin was Federer de koelere van de twee en hij trok de derde set naar zich toe. Aanvankelijk leek Roddick zich in de vierde set goed te herpakken, maar hij wist op cruciale momenten zijn breakpunten niet te verzilveren. Federer kwam in de vierde game zelfs terug van 0-40, en bleek zelf maar één breakpunt nodig te hebben om de eindzege naar zich toe te trekken. Geheel in stijl sloeg hij het toernooi uit met een ace.