Brand verwoest henneploods

In de nacht van zaterdag op zondag is in het Limburgse Herkenbosch een loods in de brand gevlogen. De brand ontstond vermoedelijk doordat er iets misging bij een illegale hennepplantage die in de loods gevestigd was. Bij de grote uitslaande brand werd een groot deel van de loods en kwekerij verwoest.

In Alkmaar ontstond vrijdagmiddag brand in een schuurtje van een woning aan de Asterstraat. Hier was een hennepkwekerij overigens zijdelings de oorzaak. Doordat in het schuurtje een wasmachine werd aangezet en een terrarium vol slangen gevestigd was met verwarmingsverlichting, ontstond overbelasting van het stroomnet. Dit gebeurde mede omdat in het huis iemand aan het stofzuigen was en er op een slaapkamer een hennepkwekerij in bedrijf was, waarvan de assimilatielampen veel stroom trokken.

Bij de brand in het schuurtje zijn de slangen in het terraruim overleden. De 70 hennepplanten, die op een slaapkamer stonden, zijn in beslag genomen. De stroom werd overigens buiten de meter om afgenomen zo werd geconstateerd.