UEFA onderzoekt gedrag Van Nistelrooij jegens Frisk

benfica, MauriceWeert en partyyboyy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icon EK 2004 PortugalRuud van Nistelrooij zal mogelijk door de UEFA gestraft worden naar aanleiding van zijn gedrag na de verloren halve finale van Oranje gisteren tegen Portugal. DE UEFA heeft een onderzoek naar Van Nistelrooij ingesteld, omdat hij de Zweedse arbiter Anders Frisk zou hebben beledigd.

De spits van het Nederlands elftal raakte na het laatste fluitsignaal verwikkeld in een hevige discussie met de Zweedse scheidsrechter. Van Nistelrooij kon de uitschakeling van het Nederlands elftal moeilijk verkroppen. Volgens hem had Frisk te veel in het voordeel van Portugal gefloten.

In een interview met NOS Studio Sport direct na de wedstrijd uitte Van Nistelrooij ook kritiek op de Zweed, maar deed dat redelijk diplomatiek. "Het is misschien een wat gemakkelijk excuus, maar hoe hij werkelijk alles in het voordeel van Portugal floot, dat was gewoon niet mooi meer. Alles wat fifty/fifty was, floot-ie naar hun kant. Echt een type thuisfluiter."

De UEFA onthoudt zich, totdat zij het wedstrijdrapport van Frisk hebben ontvangen, van ieder commentaar.

Overigens was Ruud van Nistelrooij niet de enige met kritiek op de scheidsrechter. Analyticus Johan Cruijff noemde de Zweed een "kreng eerste klas". "Ik zeg ook niet dat-ie slecht floot, maar daarom noem ik 'm zo. Een kreng. Arjen Robben kreeg bijvoorbeeld een overtreding of twaalf tegen zich gefloten. Ieder normaal denkend mens kan bedenken dat dat voor een speler op zijn positie niet klopt."

"What a home ref!", verzuchtte Dick Advocaat al tijdens de wedstrijd. "Werkelijk alle discutabele beslissingen floot-ie in het voordeel van de thuisploeg. En het was al de tweede keer dit toernooi dat we er zo eentje tegenkwamen. Wat dacht je van Mejuto tegen TsjechiŽ?"

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!