[update] Stroomuitval door brand Krimpen a/d IJssel

mikey2k3 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDoor een brand in een transformatorhuisje in Krimpen aan den IJssel zit een groot aantal gemeenten rond Rotterdam momenteel zonder stroom. Het gaat om een transformatorhuisje van het hoogspanningsnet van Tennet.

Op last van de brandweer is de stroom uitgeschakeld in Capelle aan den IJssel, Krimpen, Ridderkerk, Slikkerveer en Barendrecht. Het is niet bekend hoe lang de stroomuitval zal duren. De brandweer is massaal uitgerukt om de brand zo snel mogelijk onder controle te hebben.

De autoweg N210 vanaf Ouderkerk tot na Krimpen is momenteel aan beide kanten afgesloten. De stroomuitval resulteerde in een grote verkeerschaos omdat verkeerslichten niet werken. Ook kreeg de brandweer-alarmcentrale veel telefoontjes van mensen die vastzitten in liften. Voor zover bekend is iedereen bevrijd, hoe lang het blussen nog gaat duren is niet bekend.

Update 19:27 uur
Inmiddels is op veel plaatsen de stroomvoorziening weer hersteld. Wel zijn er nog wat problemen met de kabeltelevisie -en radio. Volgens Energiebedrijf Eneco is het verstandig als de getroffenen voorlopig zuinig zijn met energie.

-
Klik hier en hier voor foto's van de brand. (Met dank aan Axlent)