Meisje wil gestolen geld aan vreemden geven

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 9-jarig meisje heeft in Lower Hutt (Nieuw-Zeeland) geprobeerd gestolen geld uit te delen aan vreemden. Ze probeerde biljetten van 100 Nieuw-Zeelandse dollars (ongeveer 50 euro) weg te geven. Niemand ging op haar aanbod in.

Eén man die de boel niet vertrouwde belde de politie. Toen de politie het meisje had gevonden, had ze elf Nieuw-Zeelandse dollars (ongeveer 5,50 euro) uitgegeven aan chips en drinken, maar de rest van het geld had ze nog in haar bezit. Toen de politie vroeg waarom het meisje het geld wilde uitdelen haalde het meisje slechts haar schouders op.

Het meisje had het geld eerder op de dag in een park gestolen uit een auto. Een man had zijn auto geparkeerd achter een kerkje en verdween twee minuten om zijn dochter op te halen. Op de stoel voorin de auto liet hij zijn jasje en een plastic tas liggen. Het meisje pakte uit de niet afgesloten auto de tas met daarin 6200 Nieuw-Zeelandse dollars (ongeveer 3100 euro).

Toen de eigenaar van het geld erachter kwam dat zijn geld verdwenen was, belde hij de politie op met de vraag of iemand het wellicht gevonden had. "Hij dacht dat hij alles kwijt zou zijn. Hij was erg verheugd", aldus een politie-officier. De politie was blij dat de man die het meisje niet vertrouwde zo snel de politie had gebeld. Het meisje is overgedragen aan de jeugdpolitie en jongerenhulp.