Hirsi Ali met de dood bedreigd in rap

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft aangifte gedaan van bij de politie tegen de makers van het rapnummer 'Hirsi Ali Diss'. De politica wordt in het nummer met de dood bedreigd. Het nummer is afkomstig van de Haagse underground rapgroep DHC (Den Haag Connection). Op internet wordt het onder meer via KaZaA verspreid.

Naast allerlei racistische en seksistische verwensingen jegens Hirsi Ali, kondigen de rappers van DHC in het nummer ook aan de VVD-politica te zullen vermoorden.

Het tv-programma NOVA zocht de rappers van DHC op en interviewde ze. De onherkenbaar in beeld gebrachte allochtone rappers verklaarden, in onvervalst Haags-dialect, dat het nummer alleen een uiting is van hoe zij over de VVD-politica denken. De bedreigingen zouden niet serieus genomen moeten worden: ''Als wij haar wilden vermoorden kondigden wij dat niet van te voren in een nummer aan''.

Enkele tekstfragmenten:

''Fuck Hirsi Ali Somali. Dit is Rico Chemicaly. Ben aan zet stuur een skut-raket. Naar die kanker slet je bent goedkoper dan een easy-jet. Twee maanden in Nederland en dan al zo bijdehand. Kanker hoer kanker stront vlek. Sla je op je bek, breek je nek''.

''Want ik weet waar je woont. Kanker hoer altijd op de loer. Met je dicht genaaide snee bij de VVD. Fuck CDA fuck VVD dit is DHC. Motherfucker met Volkert van der G.''

''Ik ben bezig met het voorbereiden van een liquidatie-bomba actie tegen Hirsi Ali. Dat is mijn reactie voor de woordjes die ze zei op de televisie. Praten over integratie heeft toch geen zin want je blijft een ziekelijk irritatie. Voor jouw vaginale complicatie, bestaat geen vaccinatie of andere medicijn. Je kan beter geen vijand van mij zijn, Den Haag is mijn terrein. Kanker huis-neger steek je met een spies want je bent vies. Je verdiende loon. Je bent een allochtoon met een te hoge toon vieze kloon van een autochtoon. Slet als een skelet''

Volgens vice-premier Gerrit Zalm behoort justitie van dit soort bedreigingen werk te maken, ˇˇk als ze via internet worden geuit. Een deskundige verklaarde in NOVA dat de tekst van het nummer op meerdere punten onder het strafrecht valt. Onder meer daar waar het gaat om racisme en bedreiging. Op een Somalisch forum heeft iemand de tekst van het nummer neergezet. Op een aantal punten wijkt die iets af van de tekst die in NOVA was te horen, maar de hoofdlijn komt overeen.


Hirsi Ali staat nu al bijna twee jaar onder bewaking vanwege eerdere bedreigingen


-
NOVA wordt vannacht herhaald op Nederland 3 (vanaf 01:00 uur)