Titel nieuw Harry Potter boek bekend

The_Wicked_Witch, RAILGUNNER en Afrodite hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De titel van het zesde deel uit de reeks over tovenaarsleerling Harry Potter gaat 'Harry Potter and the Half Blood Prince' luiden. Dat heeft een woordvoerder van schrijfster J.K. Rowling bevestigd. De schrijfster heeft de titel geopenbaard op haar website. Om deze te vinden moet je echter wel goed zoeken.

De schrijfster bracht het nieuws nadat er op het Internet verschillende titels circuleerden. In een toelichting op haar site wijst ze suggesties als 'Harry Potter and the Pillar of StorgÚ' en 'Harry Potter and the Toenail of Icklibogg' verontwaardigd van de hand. The Half Blood Prince was volgens Rowling oorspronkelijk bedoeld als titel voor deel twee uit de serie, dat uiteindelijk als 'The Chamber of Secrets' op de markt kwam. De schrijfster stelt verder dat deel twee belangrijke hints bevat voor de laatste delen van de reeks, en dat weggelaten stukken uit dat deel nu gebruikt worden voor het zesde boek.

Rowling belooft op haar site binnenkort met meer hints te komen. EÚn verklapte ze al vast, 'HBP' is niet Harry Potter of de slechte tovenaar Voldemort. Wanneer het boek uitkomt is nog niet bekend.

Titel Harry Potter
De titel, verborgen op de site van Rowling