Tennis: Uitslagen Wimbledon (28/06)

WimbledonHet was Ladies Day vandaag op het gras van Wimbledon, waarbij de hooggeplaatste speelsters met relatief gemak hun tegenstandsters naar huis stuurden. Op het centre court versloeg de als eerste geplaatste Serene Williams in de vierde ronde met groot gemak de Française Tatiana Golovin: 6-2 en 6-1.

De daaropvolgende partij op dezelfde baan tussen de Russische Maria Sharapova en de Japanse Ai Sugiyama was een stuk spannender. Beide geplaatste spelers maakten er een spannende kwartfinale van. Sharapova verloor de eerste set met 7-5, maar won de tweede met de zelfde setstand. In de derde en beslissende set kreeg Sharapova in de openingsgame drie breakpunten tegen. Ze wist ze echter allemaal weg te werken, waarna het verzet van de Japanse was gebroken. Sharapova won de set uiteindelijk met 6-1.

Ook op Court 1 werden er zowel een kwartfinale als een vierde ronde partij gespeeld. Jennifer Capriati, dit jaar als zevende geplaatst, stuurde redelijk eenvoudig de als tiende geplaatste Russische Nadia Petrova naar huis in twee sets: 6-4 6-4. Capriati speelt nu in de kwartfinale tegen Serena Williams.

De kwartfinale partij ging tussen Lindsey Davenport en een van de verassingen van het toernooi, de ongeplaatste Kroatische Karolina Sprem. Sprem, die eerder al drie geplaatste spelers uit het toernooi sloeg waaronder Venus Williams, was echter een maatje te klein voor Davenport. Ze werd met twee keer 6-2 simpel van de baan geveegd. Davenport zal nu in de halve finale uitkomen tegen Sharapova.

Op Court 2, ook wel de 'graveyard' genoemd, werd de laatste vierde rondepartij in het vrouwentournooi gespeeld. De partij ging tussen de Française Ameli Mauresmo en de Italiaanse Silvia Farina Elia. Mauresmo bewees haar hoge postie op de plaatsingslijst door in twee sets af te rekenen met haar tegenstandster: 7-5 en 6-3. De Française moet nu in de kwatfinale uitkomen tegen de Argentijnse Suarez.

Voor morgen staat de partij tussen Sjeng Schalken en Andy Roddick op het programma. Zij zullen volgens de planning na de kwartfinale tussen Mauresmo en Suarez op Court 1 hun opwachting maken.