"Lolstickers gevaar op de weg"

Lolstickers zijn een nieuwe rage op de weg. Deze stickers die onder kentekens geplakt worden zijn verkeersorganisaties in het verkeerde keelgat geschoten. Van de smalle plakkers zijn al zo'n tienduizend stuks verkocht. De stickers met teksten als 'lach even naar me als je geen ondergoed draagt' en 'zullen we de vluchtstrook nemen' zijn volgens hen een gevaar in het verkeer.

"Ze zijn een ongewenste afleiding van het verkeer", aldus woordvoerder Markus van Tol van de ANWB. "Om de teksten te kunnen lezen, gaan mensen misschien dichter op hun voorganger rijden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De verkeersveiligheid gaat altijd voor dit soort grollen op de weg", zo stelt van Tol.

Ook de verkeerspolitie van de KLPD is niet blij met de stickers. "Dit soort prikkelende teksten zijn ongewenst op de weg, want het leidt af van het verkeer", vindt woordvoerder John Bennink. "Maar zolang de stickers niet over het kenteken zijn geplakt, kunnen we er niets tegen doen." Trendwatcher Desirťe Anthonijsz denkt dat de zogeheten 'funliners' geen gevaar opleveren: "De lettertjes zijn zo klein dat automobilisten ze pas lezen als ze stilstaan voor het verkeerslicht of in de file."