Politie houdt dader schietpartij Tilburg aan

De politie van Tilburg heeft een 20-jarige man opgepakt die gisteren midden tussen het winkelende publiek met zijn geweer schoot. De schietpartij vond plaats rond 16:00 uur voor de deur van een juwelierszaak in de propvolle Heuvelstraat, de winkelstraat van de Tilburgse binnenstad. Een 30-jarige inwoner van de Brabantse stad raakte hierbij gewond.

De eigenaar van de juwelierszaak werd in maart 2002 vrijgesproken nadat hij een overvaller had doodgeschoten uit zelfverdediging. Of deze zaak iets met de schietpartij te maken heeft, is niet bekend.

Veel winkelende mensen doken weg nadat ze de schoten hoorden. Hierna rende de schutter weg. Surveillerende agenten achtervolgden hem en konden de man in de Veemarktstraat aanhouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Tilburg en in verzekering gesteld. De man bleek geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben.

Het slachtoffer van de schietpartij meldde zich met een verwonding aan de rechterschouder op het politiebureau Tilburg-Binnenstad. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar ook hij is aangehouden. Zijn toestand is stabiel.

Waarom de 20-jarige man schoot is onbekend. De politie is een onderzoek gestart.


Een deel van de winkelstraat werd ongeveer drie kwartier afgezet door de politie