Tennis: Uitslagen Wimbledon (27/06)

WimbledonNadat er door regenval een tweetal dagen niet tot nauwelijk is getennist op het tennistoernooi van Wimbledon, kon er vandaag weer volop worden gespeeld. Normaal gesproken is zondag de rustdag, maar door de vele regenval en de achterstand op het speelschema kwam de organisatie toch tot deze beslissing.

Sjeng Schalken moest het opnemen tegen de Zweed Thomas Enqvist. De wedstrijd stond bol van de spanning en ging gelijk op. In de vierde set, met een 2-1 voorsprong in sets voor Enqvist, kreeg Schalken twee matchpoints tegen, maar won de set uiteindelijk toch. In de vijfde set was de Zweed mentaal gebroken en Schalken won de partij uiteindelijk met 5-7, 6-2, 3-6, 7-6 (8) en 6-2. De Nederlander gaat door dit resultaat door naar de vierde ronde, waarin hij tegen de Amerikaan Spadea zal gaan spelen.

De als eerste geplaatste Zwitser Roger Federer nam het op tegen de Zweed Thomas Johansson. Federer won de partij zonder al te veel moeite met 6-3, 6-4 en 6-3, en gaat hiermee door naar de vierde ronde. Andy Roddick, een andere favoriet, ging ook door naar de vierde ronde. De Amerikaan versloeg zijn landgenoot Taylor Dent met 6-3, 7-6(6) en 7-6(1).

Publiekslieveling Tim Henman nam het op tegen de Marokkaan Hicham Arazi. Goed speelde Henman niet, wel won hij in vier sets. Het werd 7-6, (6), 6-4, 3-6 en 6-2.

De Duitser Rainer Schüttler verloor enigszins verrassend van Vincent Spadea. De Amerikaan was veels te sterk voor Schüttler, het werd 6-4 6-2 6-3. Ook Dominik Hrbaty ligt er na de derde ronde uit. Tegen de Kroaat Mario Ancic kon hij geen potten breken, en verloor met 7-5, 6-3 en 7-5.

Bij de vrouwen zorgde Karolina Sprem wederom voor een verrassing. Nadat ze afgelopen week favoriet Venus Williams versloeg, won ze vandaag van de als 32e geplaatste Meghann Shaughnessy uit Amerika. In een spannende partij werd het tweemaal 7-6 voor Sprem. Jennifer Capriati (7) maakte geen fout, zij won met 7-5 en 6-1 van Nathalie Dechy (25) uit Frankrijk.

Ook enkele andere favorieten bij de vrouwen wonnen vandaag hun partijen. Serena Williams, als eerste geplaatst, had weinig moeite met de Spaanse Magui Serna. Het werd 6-4 en 6-0 voor Williams. Ook Amelie Mauresmo (4) bereikte moeiteloos de volgende ronde. Ze versloeg Ludmila Cervanova uit Slowakije met 6-4 en 6-1.