Wederom ongeregeldheden na winst Oranje

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsGisteravond was het na de overwinning van het Nederlands elftal onrustig in Den Haag. Alhoewel er veel feestvreugde was, werden er ook 49 mensen aangehouden wegens overtreden van het alcohol- en samenscholingsverbod, vernieling en belediging. In het centrum van de stad werden korte charges door de politie uitgevoerd om stenengooiende jongeren uit elkaar te halen.

Uit voorzorg had burgemeester Deetman een samenscholings- en alcoholverbod ingesteld op een aantal locaties. Bij eerdere wedstrijden van Oranje liepen de feesten uit de hand. Na het verlies tegen Tsjechië vorige week zaterdag was het ook al onrustig in Den Haag. En na de overwinning op Letland, en het verlies van de Duitsers afgelopen woensdag waren er ook al wat schermutselingen in Venlo, waarbij onder andere tegen auto’s van Duitsers werd geschopt.

In andere delen van Den Haag ging het er vrolijker aan toe. Voetbalfans die massaal op straat feest vierden, staken o.a. vuurwerk af. Anderen reden luid toeterend rond in hun auto’s. De politie sprak daar van een ‘uitbundig feest’. Ook in andere steden als Amsterdam en Rotterdam werd de overwinning groots gevierd.


Groots feest na het behalen van de halve finale