Nationale Vergeet-me-niet-dag van start

Icoon Binnenlands nieuwsEen miljoen ouderen leven in eenzaamheid. Maar liefst 200 duizend van hen zeggen zich extreem eenzaam te voelen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Leger des Heils. Om dit onder de aandacht te brengen heeft het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO) vandaag uitgeroepen tot Nationale Vergeet-me-niet-dag.

Het fonds roept het Nederlandse volk via radiospotjes op een uurtje door te brengen met een eenzame oudere. Volgens directeur Jan Romme is de drempel om dat te doen vaak te hoog. Hij hoopt dat de aandacht voor het probleem van eenzaamheid leidt tot het massaal bezoeken van ouderen tijdens de zomermaanden.

Door het NFO zijn een aantal politici en bekende Nederlanders ingezet om het goede voorbeeld te geven. Zo brengen LPF'ers Hilbrand Nawijn, Joao Varela en Max Hermans bloemen naar verschillende verzorgingstehuizen in Nieuwegein en Rotterdam. Enkele politici van CDA, PvdA en VVD gaan in Amsterdam wandelen met bejaarden. Voormalig weerman John Bernard leest voor in een Bunniks verzorgingstehuis. Het startsein voor de actie wordt om 14:00 uur gegeven in het Willem Dreeshuis in Amsterdam.