Werkloze Polen plunderen drogisterijen

IMDONE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het noorden van het land zijn de afgelopen maanden diverse drogisterijen en cosmeticawinkels het slachtoffer geworden van plunderingen door werkloze Polen. Systematisch gingen de Polen de winkels in steden en dorpen af om honderden cosmetica-artikelen te jatten. Dit deden ze met behulp van speciaal gemaakte tassen waarmee detectiepoortjes omzeild konden worden.

De afgelopen weken zijn door de politie Noord- en Oost Nederland zeker dertien Polen opgepakt, die zich schuldig hebben gemaakt aan de diefstallen. Het betreffen vijf mannen en acht vrouwen in de leeftijd van 22 tot 42 jaar, allen afkomstig uit de stad Wroclaw. Voornamelijk de vrouwen stalen de cosmetica-artikelen uit de winkels. De politie schat dat de groep ongeveer dertig winkels per dag bezocht.

Op het station van Hengelo werd in een bagagekluis een tas vol met dure cosmetica gevonden. Later trof de politie meer buit aan in een hotelkamer in Hengelo. Bovendien zat de auto van de bende volgestouwd met gestolen cosmetica.

Volgens de politie hebben alle verdachten schulden in Polen. De gestolen waar was bedoeld om te verkopen op bazaars in het land van herkomst. Eén van de daders is in 2002 al eens aangehouden en veroordeeld voor winkeldiefstal.