Hotmail deelt tik uit in e-mailoorlog

Brody, pankoei en nlboy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In navolging van onder andere Yahoo, Google en Lycos verhoogt ook Hotmail haar opslagruimte. De gebruikers van de elektronische postdienst kunnen vanaf komende zomer 250 megabyte aan data opslaan in hun postvak.

MSN Hotmail


MSN Hotmail telt momenteel circa 170 miljoen gebruikers, welke ieder beschikken over twee megabyte aan opslagruimte. Toen concurrent Yahoo haar capaciteit opschroefde van vier naar honderd MB, en zoekmachine Google eerder dit jaar al begon met het testen van Gmail, een dienst ter grootte van een gigabyte, kon de webbased e-mailservice van Microsoft niet achterblijven. Na eerdere geruchten van een verhoging naar 25 megabyte maakte het bedrijf vandaag officieel bekend dat hun gebruikers vanaf deze zomer kunnen genieten van een niet minder dan 250 MB grootte inbox. Betalende gebruikers kunnen hun mailbox rond dezelfde tijd zien vergroten tot 2 gigabyte.

Niet alleen de opslagruimte van een van de meest gebruikte emaildiensten van de wereld wordt vernieuwd. Microsoft maakte tevens bekend dat het vanaf juli zijn Hotmail-gebruikers extra wil beschermen tegen virussen. De nieuwe scanner kan zo worden ingesteld dat bestanden met virussen of wormen automatisch worden verwijderd.