Rapportcijfer Dick Advocaat schiet omhoog

Dick Advocaat kan na de overwinning op Letland en de nederlaag van Duitsland tegen TsjechiŽ ineens weer veel goed doen bij de Nederlandse bevolking. Uit een onderzoek dat Maurice de Hond in opdracht van de NOS heeft uitgevoerd blijkt dat Advocaat als rapportcijfer een 7,1 krijgt. Na het duel tegen TsjechiŽ was dat nog een 3,9. Meer dan 50% vindt overigens wel dat Advocaat na dit EK moet vertrekken als bondscoach.

De Nederlandse bevolking schat de kansen voor Oranje ook weer rooskleurig in. Bijna 75% denkt dat het Nederlandse elftal de volgende wedstrijd tegen Zweden zal winnen en door zal gaan naar de halve finale. Na het debacle tegen TsjechiŽ dacht een zelfde percentage dat Nederland niet eens de kwartfinale zou halen. Ruim 25% gaat er zelfs van uit dat Nederland Europees kampioen wordt; Na de nederlaag tegen de Tsjechen geloofde nog slechts 7% in een titel voor Oranje.


Rapportcijfer Advocaat omhoog.

Advocaat staat qua leiden van wedstrijden van het Nederlands elftal nu op gelijke hoogte met Rinus Michels. Zowel Advocaat als Michels coachte Oranje 53 wedstrijden. Tegen Zweden gaat advocaat voor zijn 54e wedstrijd. In totaal won Nederland onder Michels 30 keer, speelde het 14 keer gelijk en werd 9 keer verloren. Advocaat won tot nu toe eveneens 30 interlands, verloor er 11 en speelde 12 keer gelijk.

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!