'Tsjechen verdienen één miljoen per goal'

Icon EK 2004 PortugalEen groep van veertig Nederlandse zakenlieden heeft besloten de Tsjechen vanavond voor elk gescoord doelpunt een miljoen euro te geven. Ze zijn bereid liefst vier doelpunten te honoreren. Tsjechië speelt vanavond de voor Oranje mede cruciale afsluitwedstrijd in poule D tegen Duitsland.

Herman Neufeld, voorlichter van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Praag en mede-initiatiefnemer: "We willen de sportieve plicht van de Tsjechen wat leven inblazen." Mogelijk vier Tsjechische doelpuntenmakers kunnen derhalve een aardig zakcentje tegemoet zien. Van het bedrag betaalt de Kamer van Koophandel vijftig procent, de rest tellen veertig Nederlandse bedrijven neer. Voor de premies zijn verzekeringen afgesloten.

Duitsland heeft vanavond aan een overwinning genoeg voor het bereiken van de kwartfinales. Oranje kan in dat geval naar huis. Mocht Duitsland verliezen dan heeft Nederland aan een doelpuntrijk gelijkspel tegen de Letten voldoende. Tsjechië is al zeker van het bereiken van de volgende ronde.

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!