Tennis: Uitslagen Wimbledon (22/06)

WimbledonMartin Verkerk heeft op Wimbledon de tweede ronde bereikt. Hij versloeg de Rus Nikolai Davydenko met 4-6, 6-3, 6-4, 7-5. Het is de eerste keer dat Verkerk de tweede ronde haalt op het Grand Slam toernooi in Engeland.

De eerste set ging lang gelijk op, maar door verlies van zijn service op 4-4 verloor Verkerk die set alsnog. De tweede en derde set waren een prooi voor de Alphenaar, die erachter kwam hoe hij de service van Davydenko moest bespelen. In de vierde set kwam Verkerk met 3-0 achter, maar hij wist zich terug te vechten, brak de service van Davydenko op 5-5 en won de set.

In de volgende ronde moet Verkerk het opnemen tegen de Australiër Mark Philippoussis, verliezend finalist van vorig jaar. Het servicekanon won zonder al te veel moeite van de Belg Cristophe Rochus: 6-3, 6-4, 6-2. Ook de Britse publiekslieveling Tim Henman (5) bereikte de tweede ronde. Hij klopte de Spanjaard Ruben Ramirez Hidalgo met 4-6, 7-6(6), 6-4, 6-2.

Bij de vrouwen bereikte Serena Williams (1) eenvoudig de tweede ronde. De Amerikaanse titelverdedigster won met 6-3, 6-1 van de Chinese Jie Zheng. Voor Roland Garros-finalist Jelena Dementieva (6) is het toernooi al weer voorbij, ze verloor van Sandra Kleinova uit Tsjechië: 4-6, 6-1, 4-6.