Tennis: Uitslagen Wimbledon (21/06)

WimbledonHet meest prestigieuze tennistoernooi van de wereld is weer begonnen: Wimbledon. Op de eerste dag slaagde Raemon Sluiter er niet in de tweede ronde te bereiken. Hij verloor in vier sets van de Zweed Jonas Björkman.

Sluiter speelde goed in het begin van de partij. De eerste set ging gelijk op, tot hij de Zweed, als zeventiende geplaatst, op 5-5 kon breaken. Vervolgens maakte hij het op eigen service af. In de tweede set was Björkman duidelijk de betere man, die won hij dan ook gemakkelijk met 6-1.

De derde set van de partij, die vaak onderbroken werd door de regen, ging weer lang gelijk op, maar deze keer wist Björkman Sluiter te breaken aan het eind van de set, het werd 7-5 voor de Zweed. In de vierde set was het verzet van de Rotterdammer gebroken, die set eindigde in 6-1 voor Björkman.

Eerder op de dag bereikten favorieten Roger Federer (1) en Lleyton Hewitt (7) eenvoudig de tweede ronde. Titelverdediger Federer uit Zwitserland won met 6-3, 6-3, 6-0 eenvoudig van de Brit Alex Bogdanovic en de Australische oud-winnaar Hewitt versloeg de Oostenrijker Jurgen Melzer met 6-2, 6-4, 6-2.

Ook oud-winnaar Goran Ivanisevic, die voor één keer terugkeerde naar Wimbledon, wist zijn partij te winnen. Hij versloeg verassend de Rus Mikhail Youzhny met 6-3, 7-6, 6-2.

Bij de vrouwen keerde de 47-jarige Martina Navratilova na een afwezigheid van tien jaar succesvol terug in het enkelspel op Wimbledon. Op Roland Garros verloor ze nog in de eerste ronde, maar nu liet de Amerikaanse, negenvoudig kampioen op Wimbledon, Catalina Castano uit Colombia totaal kansloos: 6-0, 6-1.