Jeroen van Inkel: ik had geen drugsprobleem

Jeroen van InkelJeroen van Inkel zat niet voor een drugsverslaving in een kliniek in Londen. In een interview met de Volkskrant zegt de radio-dj dat hij in relatietherapie zat. Zijn oud-collega Adam Curry beweerde eerder dat hij begin dit jaar wegens drugsproblemen in Engeland zat.

In december werd bekend dat Van Inkel naar Radio Veronica zou gaan. Daarvoor had hij een lange tijd thuis gezeten. Officieel was hij nog in dienst van Radio 538, maar daar had hij zich ziek gemeld. "Lex Harding (directeur Radio 538) hield me aan mijn contract, omdat hij er zoveel mogelijk geld uit wilde slepen. Terwijl hij eigenlijk van mij af wilde. Dat ging zó ver. Hij heeft net die hele hut verkocht aan een investeringsmaatschappij, hij loopt gigantisch binnen, en dan gaat hij aan mij lopen trekken voor een paar honderdduizend euro. Dat vond ik niet tof."

Van Inkel zegt in het interview dat Adam Curry de verhalen over een drugsverslaving de wereld in hielp omdat Jeroen van Inkel waarschijnlijk zijn ochtendshow zal overnemen. "Ik heb in principe met Veronica afgesproken dat ik per september in de ochtend kan gaan zitten. Ik vind het wel leuk om daar even over na te denken. Eigenlijk vind ik het wel lekker zoals het nu is, maar ja, als hij dergelijke grappen uithaalt. Tja, Curry en Van Inkel samen op één tijdstip in een programma, dat gaat nu niet meer gebeuren."