Euro 2004: Uitslagen Groep A

Icon EK 2004 Portugal Vanavond werden de laatste en beslissende wedstrijden uit groep A gespeeld. Rusland wist verrassend van Griekenland te winnen en Portugal won van Spanje.

Griekenland zat voor deze duels op rozen en er leek niks meer mis te kunnen gaan voor ze. Ze speelden tegen Rusland dat nog geen punt had weten te pakken en al uitgeschakeld was. Rusland kwam echter al binnen 18 minuten op 2-0 voor. Griekenland wist vlak voor rust nog wel de 2-1 te scoren.

Tussen Spanje en Portugal was het de wedstrijd van de beslissing. Spanje zou genoeg hebben aan een gelijk spel, maar Portugal moest winnen om door te gaan. Portugal begon sterk met Ronaldo als absolute uitblinker. Ze kregen echter niet de grote kansen, maar wel veel halve kansjes. Spanje wist er af en toe zeer gevaarlijk uit te komen en verder in de eerste helft begonnen ze achterin ook steeds minder weg te geven.

Portugal begon matig aan de tweede helft. Ze konden het Spanje niet echt moeilijk maken. Toch wist Nuno Gomes met een schot van 20 meter Portugal op voorsprong te brengen. Bij deze standen zou Portugal door zijn en Spanje uitgeschakeld, dus moest Spanje op zoek naar een doelpunt.

Bij Rusland en Griekenland bleef de stand ongewijzigd. Griekenland kon niet goed een vuist maken en Rusland speelde verfrissend ten opzichte van wat ze eerder hadden laten zien. Spanje probeerde door te drukken en kreeg verschillende kansen, met zelfs een bal op de paal en een kopbal op de lat. Portugal probeerde vooruit te verdedigen en kwam er regelmatig goed uit.

Door de winst van Portugal op Spanje gaat Portugal als leider van de groep door. Griekenland wordt ondanks het verlies tegen Rusland tweede in de groep. Ze hebben een gelijk aantal punten met Spanje en een gelijk doelsaldo, maar Griekenland heeft meer doelpunten voor gescoord.

Eindstand in Groep A
Portugal364-2
Griekenland344-4
Spanje342-2
Rusland332-4


Zie voor meer nieuws over Euro 2004 Sport.fok.nl!