F1: Uitslag Grand Prix van Amerika

In een race met veel ongelukken was Michael Schumacher wederom de snelste. De Duitser boekte de achtste overwinning van het seizoen en vergrootte daarmee zijn voorsprong op Barrichello, die tweede werd, naar achttien punten. De derde plaats was voor de Japanner Sato.

De start zorgde al voor het nodige spektakel. Montoya had problemen met zijn auto en moest sprinten naar de pits om in de reserve auto verder te gaan. Later kreeg hij echter de zwarte vlag omdat zijn kapotte auto te lang op de start grid zou hebben gestaan. Naast de problemen van Montoya was de race na de eerste bocht al vier coureurs kwijt door een ongeluk: Pantano, Bruni, Klien en Massa waren de slachtoffers. Het ongeluk leverde een safety car situatie op met Barrichello op kop en Michael Schumacher er vlak achter. De laatste van de twee wist echter toen de safety car weer van de baan ging Barrichello te verassen en ging hem aan het eind van het rechte stuk voorbij.

In de achtste en negende ronde van de race gingen twee auto's op het rechte stuk bij start-finish keihard van de baan. Met meer dan 300 km/u kreeg eerst Alonso een lekke band, maar de Spanjaard kwam aan het eind van het rechte stuk tot stilstand en kon ongedeerd uitstappen. Een ronde later, nog voor het uitkomen van de oval, kwam Ralf Schumacher hard in aanraking met de muur en kwam midden op het rechte stuk tot stilstand. Opnieuw werd de safety car ingebracht en Ralf werd per ambulance naar het ziekenhuis op het circuit gebracht. Hij hield aan de crash alleen een grote hoeveelheid kneuzingen over. Tijdens de safety car situatie doken veel coureurs de pits in maar Michael Schumacher behield zijn koppositie.

In het verdere verloop van de race waren de Ferrari's wederom oppermachtig en hoewel vooral Sato in het begin nog aandrong bij Michael Schumacher, kon hij uiteindelijk het tempo niet bijbenen. De race kende nog vele uitvallers, waarvan Button de meest opvallende. Hij moest met versnellingsbak problemen de race staken. Door het grote aantal uitvallers - uiteindelijk finishte er maar negen auto's - haalde Baumgartner voor Minardi het eerste punt.

Meer nieuws is te vinden op de FOK!F1manager