Euro 2004: Uitslag Letland - Duitsland

Icon EK 2004 PortugalDuitsland en Letland namen het vanavond in Estadio Bessa Século XXI te Porto tegen elkaar op. Het bleef er 0-0.

In de eerste helft zetten allereerst de Letten de toon. Uitgespeelde kansen kwamen er echter niet. Tegen het halve uur herstelde Duitsland de verhoudingen. Michael Ballack schoot een bal net over de deklat. Ook Kevin Kurayani stichtte gevaar middels een kopbal, maar hij werd teruggefloten na een aanvalsfout. Nog voor rust veerde het publiek op, niet Duitsland maar Letland wist een grote kans niet te benutten. Maris Verpakovskis sprintte vanaf eigen helft met achtervolgers op de Duitse doelman Oliver Kahn af. De spits koos voor de lange hoek, waarop Kahn de bal dankbaar greep.

Na rust kwam wederom Sebastian Schweinsteiger de Duitse ploeg versterken. Frank Baumann schoot na een corner voorlangs. Nadat Letland zich 'van een penalty beroofd' achtte, schoot Torsten Frings gevaarlijk langs het Letse doel. Scheidsrechter Michael Riley zag echter geen kwaad in het trekken aan Verpakovskis. De Letse spits hield de Duitse defensie voortdurend bezig. Ballack stelde uit een vrije trap doelman Aleksandrs Kolinko op de proef, deze bokste de bal weg. Amper twee minuten later kwam Fredi Bobic een stap tekort om de openingstreffer in te tikken. Zodoende stapelden de Duitse kansen zich op. Met het inbrengen van een verse aanvaller, Miroslav Klose voor Bobic, hoopte coach Völler in de laatste fase door te kunnen drukken. Het mocht niet baten, Klose kopte in blessuretijd in vrije positie naast, het bleef gelijk.

Nederland speelt om 20.45 uur in Aveiro tegen Tsjechië.