GMail-handel tiert welig

De gratis e-mailservice van Google, genaamd GMail, krijgt steeds meer gebruikers. De dienst is op het moment nog steeds in de testfase, maar het aantal gebruikers groeit exponentieel. Mensen die een GMail-account weten te bemachtigen krijgen na een tijdje de mogelijkheid om anderen uit te nodigen voor een GMail-account; de zogenaamde invites.

Doordat de vraag naar de mailbox met 1000 megabyte enorm is, zien handige gebruikers hun kans schoon en bieden de invites voor grof geld op veilingsites aan. Maar er zijn ook andere initiatieven. Zo kan er op de site GMailswap een ludiek bod worden gedaan op een invite. Sommige gelukkigen krijgen voor een stuk Limburgse kaas een felbegeerde invite, anderen zingen een liedje.


Ook FOK! doet mee aan de GMail-handel. Door in te schrijven met een e-mailadres in het 'GMail van Google'-topic, momenteel al deel 15, word je op de wachtlijst geplaatst. Zodra een FOK!gebruiker invites krijgt worden die geheel of gedeeltelijk aan de gebruikers bovenaan de wachtlijst uitgedeeld. Op dit moment staan er ruim 200 FOK!gebruikers te wachten op een GMail-account en hebben er al 183 FOK!gebruikers via deze weg een GMail account gehad. De moderators van het forum 'Digital Corner' en de user Jump dragen zorg voor de administratie, en voorkomen dat er dubbele invites worden verstuurd.