Advocaat: "Robben niet speelklaar"

GizmoRulez had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon EK 2004 PortugalBondscoach Dick Advocaat heeft gezegd vleugelspeler Arjen Robben komende zaterdag niet in de basis te zullen opstellen. Robben heeft nog onvoldoende scherpte volgens de technische staf. De speler raakte aan het eind van de competitie vervelend geblesseerd aan de hamstring, een lange revalidatie bracht hem echter op tijd terug.

Alhoewel Robben in de voorbereiding naar EK 2004 zich al weer bij de groep meldde, gebruikte de bondscoach hem eigenlijk niet. Alleen tegen de Faroër Eilanden kwam hij een halfuurtje in actie. Momenteel vindt de technische staf van Oranje dat de voormalige PSV'er niet scherp genoeg is. "Hij is er toch even uit geweest," aldus Advocaat op de persconferentie.

Sneijder
Uit de training van Oranje van donderdag viel op te maken dat Advocaat waarschijnlijk opnieuw middenvelder Wesley Sneijder niet in de basisopstelling laat starten. De Oranje-coach ziet in oudgediende Paul Bosvelt de ideale bewaker van de Tsjechische sterspeler Pavel Nedved. Voor de aanval greep Advocaat in de training terug op het duo Van Nistelrooij en Kluivert. Zowel Seedorf als Van der Vaart mochten het even proberen op de positie achter de spitsen. Eén van beiden zal vermoedelijk tegen Tsjechië starten.

-
Zie voor meer sportnieuws Sport.fok.nl!