'Chatbox verkrachter' krijgt 3,5 jaar cel

Icoon Buitenlands nieuwsEen 32-jarige man uit Dublin, Mervyn Morgan, is veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf voor het verkrachten van een 27-jarige vrouw die hij via een chatbox had ontmoet. De vrouw had hem uitgenodigd om haar ooit eens te bezoeken in Orkney. De man besloot hierop helemaal naar Orkney te rijden om haar een bezoekje te brengen. Hij maakte echter misbruik van haar gastvrijheid en verkrachtte haar in haar bed terwijl haar vriend naast haar sliep.

De avond begon leuk. Het slachtoffer, haar vriend, Morgan en een vriendin gingen eerst naar een kroeg en vervolgens gingen ze naar een feestje waar ze cocktails dronken en cannabis rookten. Nadat ze terug waren gegaan naar het huis van het slachtoffer, besloten de vrouw en haar vriend dat Morgan wel een nachtje mocht blijven slapen. De vriend werd vervolgens midden in de nacht wakker en zag dat Morgan op zijn vriendin lag die inmiddels ook wakker was geworden. Hij riep vervolgens dat hij van haar af moest gaan en moest verdwijnen. Dit deed hij.

Morgan was vorige maand al schuldig bevonden aan verkrachting. Gisteren moest hij voor de rechter verschijnen om het vonnis te horen. ''Je hebt misbruik gemaakt van een jonge vrouw die lag te slapen in haar eigen woning, in haar eigen bed en met haar vriend naast zich'', aldus de rechter. De rechter nam in het vonnis mee dat de verdachte geen psychologisch of fysiek geweld had gebruikt bij de verkrachting. Ook nam hij mee dat Morgan gelijk stopte met de verkrachting toen de vrouw wakker werd.

Morgan ontkende dat hij al van tevoren van plan was de vrouw te verkrachten. Ook ontkende hij dat hij chatboxen gebruikt om jonge vrouwen te ontmoeten.