Ouders wilden eigen dochters ontmaagden

monstertrucker had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank in Maastricht heeft gisteren gevangenisstraffen plus tbs met dwangverpleging geëist tegen een stel uit Geleen. Het stel heeft vanaf begin 2000 tot en met oktober 2003 diverse malen gepoogd hun beide dochtertjes - nu negen en zeven jaar oud - te ontmaagden.

"Je kunt je niet voorstellen dat mensen zoiets doen'', zei officier van justitie L. Geuns. "Een kind, dat op dat moment ook nog een gebroken armpje had en toch mee moest draaien in de orgieën van de ouders. Waarom moeten zovelen met hun vieze vingers aan kinderen zitten?'', aldus Geuns, die de rechtbank vroeg een 'alarmsignaal' af te geven. Tegen de 39-jarige vader John S. werd zes jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging geëist. Moeder Saskia W. (32) hoorde vier jaar plus tbs met dwangverpleging tegen zich eisen. De eis van de vader viel hoger uit omdat hij onder andere nog zes kerkinbraken op zijn naam heeft staan.

Deskundigen menen dat de ouders slechts licht verminderd toerekeningsvatbaar zijn. De kans op herhaling wordt groot geacht. Er is weinig schuldbesef bij beiden. Volgens deskundigen is tbs met dwangverpleging de enige mogelijkheid. Raadsman Geertsema van de moeder vroeg de rechtbank in een bijzonder kort pleidooi zijn cliënte vooral geen tbs op te leggen, terwijl advocaat Waelen van de vader meende dat een lange gevangenisstraf niet op zijn plaats is omdat de man snel moet worden behandeld.

Vorige zomer werd de jongste dochter met medeweten van haar moeder door haar vader minimaal drie keer vastgetaped aan het bed. Dit gebeurde met haar beentjes wijd en haar mond afgeplakt. Haar vader probeerde dan verschillende voorwerpen in haar vagina te duwen. Deze taferelen moesten door de oudste dochter gefilmd worden, zodat moeder het later kon bekijken. Voor het misbruik van de kinderen houdt de officier beiden gelijkelijk verantwoordelijk. ,,Vrijwel alles werd samen voorbesproken, voorbereid en uitgevoerd.''

Waarom de meisjes zo nodig ontmaagd moesten worden werd niet duidelijk. Later bleek dat er plannen waren om een kind te maken bij de oudste dochter. Bovendien werd ook duidelijk dat de kinderen er regelmatig bij waren als de ouders seks hadden. Op de vraag van rechter Schutte of S. enig idee had wat zijn dochters van dit alles hadden gevonden, antwoordde hij: ,,Ze vonden het leuk en spannend. Dachten wij toen.''

Na de arrestatie van de ouders in oktober 2003 snapten de kinderen niet waarom hun ouders niet meer thuis waren. Opgevoed als ze waren met 'seksspelletjes' wisten ze niet beter dan dat die erbij hoorden. De kinderen zijn door de Jeugdzorg inmiddels onder voogdij gebracht.