Vastgoedmagnaat P. gearresteerd

Eén van de rijkste ondernemers van Nederland, onroerendgoedhandelaar Jan-Dirk P., is gearresteerd door de politie. Waarvan P. precies verdacht wordt wil justitie niet zeggen. P. is topman van onder meer de Merwede Group bv die een vastgoedportefeuille beheert van zo’n 2,75 miljard euro. Vennootschappen binnen de Merwede Group bezitten onder meer 40% van alle panden in de PC Hooftstraat in Amsterdam en grote delen van de Lijnbaan in Rotterdam.

De arrestatie van de onroerendgoedhandelaar volgt op het onderzoek dat de Amsterdamse politie en de Nationale Recherche verrichten naar de liquidatie van vastgoedmagnaat Willem Endstra. Daarvan wordt P. overigens niet verdacht. Er zouden strafbare feiten zijn ontdekt, die recent naar voren kwamen uit onderzoek naar financiële transacties waarbij Endstra was betrokken.

Volgens de Telegraaf melden politie- en justitiebronnen dat de aanhouding verband houdt met een onderzoek naar geldstromen tussen gerenommeerde vastgoedhandelaren (onder wie Endstra) en enkele Amsterdamse topcriminelen. Het gerucht gaat dat een aantal gerenommeerde Amsterdamse zakenmensen al sinds enige jaren wordt afgeperst door criminelen.