Euro 2004: Uitslag Denemarken - Italië

Icon EK 2004 PortugalVanavond worden op Euro 2004 de eerste duels in Groep C gespeeld. De eerste wedstrijd van de avond, tussen Italië en Denemarken, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ondanks de 0-0 was het een boeiende wedstrijd, met een belangrijke rol voor de beide doelmannen.

In de eerste helft waren de Denen sterker, dit leidde echter niet tot grote kansen voor de Scandinavische ploeg. Slechts Helveg kon met een afstandsschot enigzins in de buurt van de Italiaanse keeper Buffon komen. Vlak voor rust was er een ware kansenregen; door de Deense keeper Sørensen werden inzetten van Del Piero en Totti gekeerd, aan de andere kant stuitte Jørgensen van dichtbij op Buffon.

Na rust werd Italië sterker en werden de Denen flink onder druk gezet. Er kon echter niemand tot scoren komen, onder andere Zambrotta en Vieri misten mooie kansen. In het laatste kwartier waren er nog goede kansen voor Tomasson en Rommedahl voor de Denen, maar ook Buffon weigerde te buigen en hield zijn doel schoon.

Vanavond om 20:45 spelen Zweden en Bulgarije tegen elkaar in het andere duel in deze groep. Hieronder de voorlopige stand.