Festival NJOY krijgt volgend jaar vervolg

Het nieuwe festival NJOY krijgt volgend jaar een vervolg. Organisator ID&T is tevreden over het verloop van het festival dat dit weekend op het terrein naast attractiepark Six Flags gehouden werd. De organisatie wil in 2005 zelfs uitbreiden.

Vooraf kreeg ID&T sceptische reacties op de opzet van het festival. Het zou te breed zijn opgezet. Liefhebbers van dance tot rock en van games tot modellenwedstrijden konden terecht op het terrein. Een woordvoerder noemde de diversiteit echter juist de kracht. "Het is juist leuk dat er van alles wat is. Het is tijd dat mensen uit hun hokje komen. Vrijheid, blijheid, daar gaat het om." Ongeveer 47.000 mensen hebben het evenement bezocht, waarvan circa 7000 bezoekers op het terrein hebben gekampeerd.

Wereldrecord mixen
Een poging om tijdens het festijn het wereldrecord mixen te verbreken is mislukt. DJ Joy moest na 65 uur zijn recordpoging afbreken, omdat hij niet meer op zijn benen kon staan. De bedoeling was om 96 uur aan een stuk te draaien. De dj moest naar het ziekenhuis worden vervoerd wegens problemen met zijn bloed. Op zondagavond keerde DJ Joy terug op het festivalterrein om door middel van een nieuwe sessie van een uur afscheid te nemen van het publiek.