Saudi-Arabi bouwt stad voor vrouwen

Sessy wordt bedankt voor het submitten en herschrijven van het volgende bericht:

In Saudi-Arabi is besloten een industrile stad exclusief voor vrouwen te bouwen. De stad zal in meer dan 80 bedrijven werk bieden aan ongeveer 10.000 vrouwen. Men zal er ook cursussen geven, speciaal voor vrouwen. Deze cursussen zouden in 2005 van start moeten gaan.

Hessa Aloun liep al jaren met het idee om een dergelijke stad te ontwikkelen. “Ik wilde dat er voor vrouwen een plaats was waar zij konden werken en cursussen konden volgen.”, zegt Aloun. Zij liet ook weten dat de stad op 10 kilometer afstand van het centrum van havenstad Jiddah zal liggen, zodat vrouwen niet ver hoeven te reizen naar het werk.

Op dit moment is 80% van de werkgelegenheid voor vrouwen in het land in de onderwijssector. Aloun vindt het belangrijk, meer diversiteit in de arbeidsmarkt voor vrouwen te brengen, zonder speciale training is dit echter niet mogelijk.

De fabrieken zullen dingen produceren zoals parfum, kleding, snoepgoed, papier en andere producten, die ook door vrouwen gekocht worden. De overheid zal meebetalen aan de bouw van de stad. Bovendien wordt ook 75% van de kosten van de cursussen vergoed. De kosten van de bouw worden geraamd op ongeveer 200 miljoen dollar.