Euro 2004: Uitslag Zwitserland - Kroatië

Icon EK 2004 PortugalDe tweede dag van het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal. In Groep B namen vandaag Zwitserland en Kroatië het tegen elkaar op. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De eerste helft was aardig, maar zeker niet hoogstaand. In de 39e minuut was er een grote kans voor Kroatië. Uit een vrije trap konden de Kroaten tot twee keer toe vrij op doel koppen, nadat de buitenspelval bij de Zwitsers mislukte. De de bal ging er echter niet in.

Zwitserland kwam vanaf het tweede deel van de eerste helft iets beter in de wedstrijd. In de 50e minuut moesten de Zwitsers verder met tien man, nadat Vogel zijn tweede gele kaart kreeg voor het wegtrappen van de bal.

In de tweede helft waren er over en weer een aantal kleine kansjes. De Kroaten probeerden wel aan te vallen om de score open te breken, maar Zwitserland hield met tien man kranig stand.

Hieronder staat de stand zoals die nu is in Groep B. Om 20.45 uur vanavond nemen de andere twee teams uit Groep B, Frankrijk en Engeland, het tegen elkaar op.