Stenders Vroeg Op bij Yorin FM

De Volkskrant en RTL Boulevard hebben toch al verklapt dat Rob Stenders het nieuwe ochtendprogramma gaat maken op Yorin FM. Eigenlijk mocht de naam van Stenders niet uitlekken tot morgen, omdat dit in het contract met de oude werkgever van Stenders, de VARA, staat. Toch werd de nieuwe programmering vrijdag al aan een select groepje pers verteld, alsof de bedoeling was toch al wat in het weekend naar buiten te laten komen.

Bij Yorin FM gaan nu alle remmen los. Voor veel geld werden er nieuwe dj's naar het station gehaald. Met de programma's 'Sterders Vroeg Op' en 'Jensen in de Middag' wordt het station een 'modern pop- en rockstation'. "Noordzee FM was één en al truttigheid", zegt Robert Jensen. Dat moet nu helemaal anders. "Ik heb mezelf één doel gesteld: politici interviewen. Ik was de eerste in Nederland die dat deed op een popzender."

Nieuwe Nederlandse bandjes zullen bij Stenders aan bod komen. "Die hebben het toch al zo moeilijk. Ik ga alles draaien wat ik wil. Terug naar de muzikale basis, die ik een beetje verloren was bij 3FM."

Ook Henk Westbroek komt naar Yorin FM. Hij begint op 1 augustus.