Lerares wast mond leerling met zeep

Icoon Buitenlands nieuwsEen 48-jarige lerares van een basisschool in Rochester (New York) is geschorst omdat ze de mond van een tienjarige leerling met zeep had gewassen. De jongen had een obscene opmerking gemaakt tegen een klasgenote en de lerares wilde hem hiervoor straffen. Hij was al een keer geschorst omdat hij te lastig was in de klas en de vrouw wilde hem niet nog een week schorsen.

Daarom besloot ze een 'ouderwetse methode' toe te passen. Volgens de lerares deed ze een klodder zeep op zijn onderlip en waste ze daarna zijn mond. Toen ze klaar was zei ze tegen de jongen dat ze nooit meer zulke smerige woorden uit zijn mond wilde horen. Daarna heeft de jongen zich de rest van de dag gedragen en niet geklaagd bij zijn stiefmoeder, aldus de vrouw.

De lerares is voor onbepaalde tijd geschorst. Volgens Joanne Giuffrida, de personeelschef van het 6000-werknemers tellende gebied, heeft ze twee mogelijkheden. Ze kan de lerares ontslaan óf ze kan haar bijvoorbeeld alleen disciplineren. Meer dan 40 ouders van kinderen uit de desbetreffende klas hebben om de terugkeer van de lerares gevraagd.