[update] Man verschanst zich in nucleaire bunker

Beetle vertaalde, herschreef en submitte het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen man heeft zich in Troywood (Schotland) in een voormalig nucleaire bunker verschanst. De bunker, die tegenwoordig dienst doet als museum van de koude oorlog, bevat een grote verzameling replica's van wapens en messen. De politie heeft de bunker omsingeld. Over de motieven van de man is tot dusver niets bekend.

De bunker ligt zo'n dertig meter onder de grond verborgen en is toegankelijk vanuit een boerderij in Troywood nabij Anstruther. Gewapende politie is aanwezig, maar hebben geen notie waar de man zich bevindt. Het complex is erg uitgebreid onder de grond en er is genoeg plek om je te verbergen. De politie wordt ondersteund door getrainde onderhandelaars. Er is een camerasysteem aanwezig, maar dat is tot op heden niet erg tot nut geweest. "De man brak in in het gebouw en liet het alarm afgaan'', aldus hoofdinspecteur Alan Maich. ''Omdat het complex zo uitgebreid is en omdat hij toegang heeft tot wapens, is uiterste voorzichtigheid geboden.''Er wordt vermoed dat de man in de buurt woont. Hij reed in een graafmachine naar het museum toe.

De bunker bestaat uit twee etages onder de grond en er zijn veel kamers aanwezig. De bunker werd in 1952 in gebruik genomen door de Royal Air Force maar werd in 1960 overgenomen door de Civil Defence Corps. Het was ontworpen als regeringszetel voor de Schotse regering ten tijde van een nucleaire oorlog. Er is ruimte voor zo'n 300 mensen om in te leven, werken en te slapen. De muren bestaan uit ruim vijf meter dik beton. In 1994 werd de bunker geopend voor het publiek.

Update - donderdag 17:20

De Schotse politie heeft zojuist bevestigd dat de man is gearresteerd. Getrainde onderhandelaars hebben twee dagen op de man ingepraat. Verdere details zijn nog niet bekend.

Update - vrijdag 16:44

De man is vandaag voorgeleid aan de rechter. Het gaat om de 39-jarige Ronald McDonald zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij is aangeklaagd voor twee diefstallen en schending van de openbare orde. Hij heeft geen verklaring afgelegd en is weer in hechtenis genomen. Volgende week wordt zijn zaak verder behandeld.