OM in hoger beroep in zaak-Maja Bradaric

Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft hoger beroep aangetekend tegen de straffen die zijn opgelegd voor de moord op Maja Bradaric, in november vorig jaar. Het OM is van mening dat de door de rechtbank opgelegde straffen te laag zijn.

Twee weken geleden veroordeelde de rechtbank in Arnhem de 18-jarige Goran M. tot acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De eis tegen hem was twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De inmiddels 19-jarige Ferdi Ö., die samen met Goran M. als hoofdverdachte wordt beschouwd, werd elf jaar cel opgelegd nadat vijftien jaar tegen hem werd geëist. De derde dader, de 16-jarige Goran P., werd volgens het volwassenenrecht tot drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, veroordeeld. De eis tegen hem was zes jaar.

Direct na de uitspraak tekenden de verdachten zelf al hoger beroep aan. J. Boone, raadsman van Ferdi Ö., noemde de rechtbank 'verdachte-vijandig' en sprak van een 'lomp vonnis'. Advocaat D. Moszkowicz, die Goran P. verdedigt, was niet blij met het feit dat de rechtbank Goran P. volgens het volwassenenrecht veroordeelde.