Mogelijke resten Atlantis gevonden

Trancentral en DaCode hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Satelietfoto van Atlantis?Rainer Kühne van de Universiteit van Wuppertal heeft op satelietopnamen van Marisma de Hinojos, een ondiep water nabij de stad Cadiz in Spanje, kenmerken gevonden die overeenkomen met de beschrijving die Plato gaf van het eiland Atlantis. Dat zou in werkelijkheid een stuk van Spanje zijn dat tussen 800 en 500 voor Christus door een overstroming is verwoest.

De satellietfoto's tonen twee rechthoekige structuren in de modder en delen van concentrische ringen die ze moeten hebben omgeven.

Er is echter ook bij Kühne nog wel twijfel over de betrouwbaarheid van deze ontdekking. De gevonden strukturen lijken namelijk zo'n twintig procent groter te zijn dan Plato in zijn geschriften heeft aangegeven. Toch kan dit mogelijk verklaard worden. Het is namelijk heel goed mogelijk dat de oude maateenheid, die door Plato werd gebruikt om de afmetingen te omschrijven, in werkelijkheid groter is dan oorspronkelijk werd aangenomen. Als dit inderdaad zo is, dan is de kans dat deze ontdekking op waarheid berust ineens een stuk groter, aangezien de positionering van de resten bijzonder nauwkeurig overeen komt met de omschrijving van Plato.

Plato\'s omschrijving van Atlantis
Plattegrond van Atlantis op basis van Plato's omschrijvingen. © BBC